SAMARBEJDSPARTNERE
Inklusionssteder
På Afdeling for Intensiv behandling af nyfødte og mindre børn behandler man tidligt fødte børn, børn med medfødte misdannelser, hjertesygdomme, neurologiske lidelser, kirurgiske sygdomme og børn efter neonatalperioden op til 2 år med behov for intensiv behandling. Du kan læse mere om afdelingen her.
Rigshospitalet har desuden en række afdelinger for bedøvelse, operation og intensiv behandling samt traumecenteret, som varetager forskellige specialistfunktioner:
- Du kan læse mere om Afdeling for Bedøvelse og Operation i Center for Kræft og Organsygdomme her.
- Du kan læse mere om Afdeling for Bedøvelse, Operation og TraumeCenter i HovedOrtoCentret her.
- Du kan læse mere om Afdeling for Bedøvelse og Operation i Juliane Marie Centret her.
- Du kan læse mere om Afdeling for Bedøvelse, Operation og Intensiv Behandling i Hjertecentret her.
- Du kan læse mere om Afdeling for Bedøvelse, Smerter og Respirationsstøtte i Neurocentret her.
- Du kan læse mere om Afdeling for Intensiv Behandling her.
På Neonatalafsnittet indlægges syge nyfødte, for tidligt fødte børn, samt børn under 1 år med behov for intensiv pleje og behandling. Du kan læse mere om afsnittet her.
Anæstesiologisk Afdeling Z arbejder med bedøvelse og intensiv behandling af patienter på tværs af hele hospitalet - og er også til stede ved hjertestop, skade- og traumekald. Du kan læse mere om afdelingen her.
Afdelingen for Bedøvelse, Operation og Intensiv Behandlings hovedopgaver er at bedøve patienter i forbindelse med operationer. Men ud over bedøvelse løser afdelingen andre væsentlige opgaver fx smertebehandling, intensiv terapi, overvågning efter operation samt genoplivning og behandling af akut syge patienter inden indlæggelse på hospital. Du kan læse mere om afdelingen her.
Sengeafsnit og klinik for syge nyfødte og for tidligt fødte børn (tidligere Neonatalafsnittet), behandler mellem 700-800 nyfødte børn årligt. Det kan blandt andet være børn, der har vejrtrækningsproblemer ved fødslen. Du kan læse mere om afsnittet her.
Afdeling for Bedøvelse, Operation og Intensiv Behandling har ansvaret for operationsgangen samt afsnittet Intensiv Behandling. Du kan læse mere om afdelingen her.
På Nordsjællands Hospitals Anæstesiologisk Afdeling varetages anæstesi og operation, dagkirurgi, øre-næse-halskirurgi, perioperativ optimering og opvågning samt intensiv og intermediær medicinsk terapi. Du kan læse mere om afdelingen her.
På Nordsjællands Hospitals neonatalafsnit indlægges børn, der er født meget for tidligt, mens børn før uge 28 indlægges på Neonatalklinikken Rigshospitalet. Du kan læse mere om afsnittet her.
Akutlægebilerne tilkaldes til borgere i akutte, livstruende tilstande, hvor en tidlig avanceret behandling og en læges vurdering skønnes at have betydning. Det kan f.eks. være ved svær og livstruende tilskadekomst. Læs mere om ambulancetjenesten i Akutberedskabet Region Hovedstaden her.
Akutlægehelikopternes crew er tre personer: en pilot, en præhospital akutlæge og en HEMS-redder, som er en specialuddannet ambulanceredder. De fem regioner i Danmark driver i fællesskab de fire døgndækkende akutlægehelikoptere. Læs mere om Den Landsdækkende Akutlægehelikopterordning her.